3 hyvää syytä pyrkiä nopeisiin asuntokauppoihin

Jokainen kiinteistönvälittäjä tietää, että asunnon myyntiin kannattaa panostaa täysillä heti myynnin ensihetkiltä alkaen. Joskus asunnon myyjä saattaa kuitenkin sanoa, ettei hänellä ole kiire, odotellaan vain rauhassa oikeaa ostajaa. Se on virhe, jota ei kannata tehdä.

Ymmärrän hyvin, miksi odottelu saattaa myyjän mielestä olla houkutteleva ajatus. Myyjä tietenkin toivoo, että asunnosta saisi korkeamman hinnan, kunhan vain oikea ostaja ilmaantuu. Käytännössä myyjän toive toteutuu hyvin harvoin, ja se johtuu näistä kolmesta syystä.

1. Ostajien kiinnostus on suurimmillaan heti alussa, kun kohde tulee myyntiin.

Kun uusi myynti-ilmoitus julkaistaan Etuovessa tai Oikotiellä, alkaa kodin etsijöiden joukossa kova kuhina. Ilmoitusta luetaan ahkerasti, ja yksityisnäyttöjä sovitaan luurit ja näppäimistöt kuumina. Tämä innostuksen ensihetki on myös hyvä aika saada ostaja tekemään tarjous.

Kannattaa siis takoa silloin, kun rauta on kuuma. Jotta kiinnostus heräisi, niin perusasioiden on toki oltava kunnossa: asunnon on näytettävä hyvältä, kuvien on oltava laadukkaat ja hintapyynnön kohdallaan.

2. Kiinnostus laskee päivä päivältä.

Etuoven ja Oikotien tilastoista näkee, että asunnon etsijöiden kiinnostus kohdetta kohtaan suorastaan romahtaa ensimmäisen viikon jälkeen. Samalla todennäköisyys saada potentiaalisia ostajia asuntoa katsomaan pienenee.

3. Pitkä myyntiaika on merkki ostajille.

Monet ostajat seuraavat myytäviä asuntoja pitkään – jopa vuoden – ennen kuin he alkavat vakavissaan etsiä uutta kotia. Jos asunto on ollut myynnissä pitkään, ja sen hintaakin on ehkä laskettu, ostajaehdokkaat saattavat ajatella, että ehkäpä kohteessa on jotain vikaa.

Tosiasiassa ainoa “vika” onkin saattanut olla liian korkea hintapyyntö, heikkolaatuiset kuvat tai se, että asunnon mahdollisuudet on unohdettu tuoda kuvissa esiin, ja se on kuvattu liiankin luonnollisessa tilassa.

Jos olet myymässä kotiasi ja sinusta tuntuu, että tehokkaan ammattilaisen apu voisi olla tarpeen, ota yhteyttä puhelimitse 050 576 7722, sähköpostilla jaana.roiha(at)huom.fi tai yhteydenottolomakkeella.