Näin kalustat kodin myyntikuntoon – stailaajan 5 vinkkiä

Kun asunnon myynti-ilmoitus julkaistaan netissä, koti joutuu heti missikisoihin. Saattaa olla vaikea uskoa, miten suuri vaikutus kuvilla ja ensivaikutelmalla onkaan, mutta totuus löytyy tilastoista.

Myynti-ilmoitus on kuin treffi-ilmoitus: ehdotus tehdä tuttavuutta joko hylätään tai hyväksytään kuvan perusteella. Siksi panostan itse vahvasti hyvän ensivaikutelman luomiseen ja hankin asiakkaitteni puolesta myyntikohteisiini ammattitaitoisen stailaajan ja valokuvaajan.

Hyvin harva oman kodin ostaja tekee ostopäätöksen puhtaasti järkisyistä. Elämänsä kalleimman ostoksen moni toki perustelee itselleen järjellä, mutta ensin pitää ihastua. Myyjän kannalta tämä tarkoittaa sitä, että yksi tärkeimmistä asioista on tehdä kodista mahdollisimman houkuttelevan näköinen.

Tässä jutussa Sisustuspalvelu Stagen yrittäjä Marjo Toskala antaa vinkkejä siihen, mitä kotia myydessä kannattaa ottaa huomioon.

1. Hankkiudu eroon liiasta tavarasta

Kotiin kertyy liiankin helposti uusia tavaroita. Pian ne päätyvät hyllyjen täytteiksi tai kasoiksi tuoleille, pöydille ja tasoille. Jos kaikkialla on tavaraa, syntyy asunnosta helposti ahdas ja tukkoinen vaikutelma. Silloin koti vaikuttaa pienemmältä kuin se todellisuudessa onkaan. Siksi on hyvä idea hankkiutua eroon liioista tavaroista tai siirtää ne varastoon.

2. Näytä asunnon mahdollisuudet

Ostajilla voi asunnon suhteen olla hyvinkin erilaisia tarpeita kuin myyjällä. Sitä voi olla joskus vaikea ymmärtää, kun on tottunut katsomaan omaan kotiaan tietyllä tavalla. Stailaaja ja kalustaja miettii ensimmäiseksi, miten hän voisi parhaiten tuoda esille kodin mahdollisuuksia. Tilavaan olohuoneeseen voidaan esimerkiksi kalustaa tv-alue ja lukunurkkaus.

Erilaisten ratkaisujen avulla näytetään, millä tavoin huonetta voidaan sisustaa ja käyttää. Pienessä kodissa olohuoneen kalustuksen voi suunnitella esimerkiksi siten, että ostajaehdokkaat näkevät, miten huoneeseen mahtuu tyylikkäästi ruokapöytä, mukavankokoinen sohva sekä tv-taso.

3. Mieti kenelle asunto myydään

Onko kodin todennäköisin ostaja lapsiperhe, nuoripari vai eläköitynyt pariskunta? Kiinteistönvälittäjällä on yleensä hyvä aavistus siitä, millaista ostajakuntaa asunto kiinnostaa. Kun tiedetään, kenelle kotia myydään, sen voi myös kalustaa ennen kuvausta siten, että kohderyhmä kiinnostuu.

4. Pyri seesteisiin sävyihin

Jos kodin sisustusta ajatellaan myynnin kannalta, liian persoonalliset ratkaisut saattavat karkottaa asiakkaita. Esimerkiksi räikeät värit sisustuksessa voivat olla myynnin kannalta hankalia. Jos kodin väritystä alkaa myyntimielessä muokata, kannattaa kuitenkin muistaa, että kontrastit luovat tilaan eloa. Vältä siis kovin räikeitä värejä, mutta käytä sekä tummia että vaaleita sävyjä.

5. Säilytä tyyli yhdenmukaisena

Meidän kaikkien on helppo löytää yksittäisiä tavaroita, jotka miellyttävät silmää. Monien mielestä on kuitenkin hankalampaa kalustaa kokonainen koti niin, että sisustuksen tyyli säilyy yhdenmukaisena. Silloin stailaajasta voi olla iso apu. Ammattitaitoinen sisustaja hahmottaa tilan hetkessä, ja pystyy nopeasti antamaan ehdotuksia siitä, miltä kodin sisustus voisi näyttää.

Ota yhteyttä, niin laitetaan yhdessä kotisi myyntikuntoon. Tavoitat minut puhelimitse 050 576 7722 tai oheisella lomakkeella.