Näyttävä kattokruunu on katseenvangitsija.

Sisusta valolla – 3 kirkasta ideaa

Valaisu on tärkeä osa kodin toimivuutta, mutta myös osa sisustusta. Hyvin suunniteltu valaisu piristää arkipäiväisetkin tilat sekä luo kodikkuutta ja tunnelmaa. Valojen sijoittelu ja tekniset ratkaisut kannattaa siis ottaa huomioon jo uuden kodin suunnitteluvaiheessa tai vanhaa remontoitaessa, mutta jo pienillä lisävaloilla tai valaisimia vaihtamalla asuntoon saa luotua uutta ilmettä ja arjen luksusta.

Kävin juttelemassa valolla sisustamisesta K5 Living -sisustusliikkeen Liisa Hietala-Suomisen kanssa. Liisan mielestä suomalaisten ei pitäisi surkutella pitkää pimeää vuodenaikaa, vaan siitä pitäisi ottaa kaikki hyöty irti. Antaahan se mahdollisuuden hyödyntää erilaisia upeita valaisimia ja valon lähteitä.

1. Sisusta valolla ja valaisimilla

Tunnelma- ja kohdevalaistuksella voi sisustaa ja tuoda esiin kodin kauniita yksityiskohtia, mutta jo itse valaisimet ovat osa sisustusta ja luovat kodikkuutta, eleganssia tai dramatiikka. Valaisinta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota tyyliin, muotoon, väreihin ja mittasuhteisiin. Esimerkiksi suuri kattokruunu on katseenvangitsija ja riippuvalaisimia voi ryhmitellä.

Helppo keino vaikuttaa huoneen tunnelmaan on sijoittaa sinne lattia- tai pöytävalaisin. Illan hämärissä kannattaa joskus tunnelmoida vain pöytälampun valopiirissä ja antaa pimeän peittää huoneen nurkat. Aina valaisimen ei tarvitse olla jäykän asiallinen, vaan se voi olla itsessään katseenvangitsija ja jokapäiväinen hauskuttaja, kuten K5 Livingin valikoimissa oleva kultainen apina tai vaikkapa kaunista valopitsiä kutova pallo.

Sisusta valolla ja mielenkiintoisilla valaisimilla.2. Leiki led -valoketjuilla

Erilaisten led -valosarjojen käyttö sisustuksessa on suosittua, sillä ne voi sijoittaa melkein minne vain. Portaikoissa ne antavat turvaa esimerkiksi yövaloina, niitä voi sijoittaa hyllyjen alla, peilien ympärille tai korostamaan jotain muuta sisustuksen elementtiä asunnossa. Paristokäyttöinen led -ketju on kätevä tapa saada koristeellista valoa sellaisiinkin paikkoihin, jonne ei halua tai voi vetää sähköjohtoja. Metallilankaketjun voi muovailla haluamallaan tavalla ja kiinnittää seinälle, asettaa purnukoihin, lyhtyihin tai kieputtaa kranssin ympäri. Niillä voi koristella vaikkapa juhla -aterian kattauksen.

Paristokäyttöinen ledvalonauha.

3. Kynttilöillä tunnelmaa

Kynttilät kuuluvat kotien juhlaan ja erityisesti jouluun, mutta niitä soisi poltettavan muulloinkin. ”Mikään ei ole niin terapeuttista kuin kynttilän valo, eikä sen luomaa tunnelmaa voita mikään”, Liisa toteaa. Leikittele kynttilöiden muodoilla ja väreillä, kokoa asetelmia vadeille tai valaise pihapiiriä kynttilälyhdyin. Muista kuitenkin paloturvallisuus, äläkä koskaan jätä palavaa kynttilää valvomatta.

Uuteen kotiin muuttajat tulevat yleensä ajatelleeksi valojen sijoittelua sisustuksenkin kannalta, mutta myös asuntoaan myyvän kannattaa kiinnittää asiaan huomiota. Kauttani saat käyttöösi ammattitaitoisen sisustusasiantuntijan, joka pystyy nopeasti hahmottamaan asuntosi mahdollisuudet. Ota yhteyttä puhelimitse 050 576 7722 /Jaana Roiha tai oheisella lomakkeella.